Fred säger.

Här kommer som utlovat lite bilder på min nya maskin och väskan man ska ha den förvarad i när man är ute och reser. Tänk er att den kostade bara en hundring!!
Tror kanske jag gjort mitt livs investering. Måste vara värd mer!
Är ju inte helt hundra på att alla funktioner funkar men jag har ju sytt ett par stygn med den och motorn verkar
snurra som den ska.
Skickar även med en liten förhandstitt på "djuret", fortfarande osäker hur den kommer se ut i slutändan.            

Fred säger.

Ser mycket bra ut Albin, som vanligt!
Imorgon ska jag lägga in en bild på min nya maskin och kanske en liten sneakpeak på det jag håller på med.
Men nu har jag annat att göra, ska ta tag i projektet på slutet av veckan.


Albin säger

Nu har jag gjort de enklaste delarna av mitt djur och är ganska nöjd. Skalet sydde jag av tre tårtbitsformade tygbitar istället för fyra som på skissen. På så vis blev det ett moment mindre och bättre form på skalet. Snart ska jag köpa dragkedja, den måste ha rätt längd, bredd och färg så jag hoppas att Knapp-Carlsson har det i sitt sortiment. På sätt och vis är ju dragkedjan knappens konkurrent så vi får väl se om Knapp-Carlsson saluför dragkedjor överhuvudtaget...

Här är lite bilder på mina framsteg:


Huvud, skal och mage.


Albin säger

Tyg inhandlat, filt i fyra färger från Panduro (121kr). Helst hade jag hittat en mer personlig tygaffär men efter 1h av planlöst sökande i centrala göteborg föll jag till föga och handlade på scrapbookarnas Mekka. Däremot skall även en dragkedja inhandlas på...Knapp-Carlsson (ev. släkt med Tyg-Johan?). Idag ska jag sy, men innan dess tänkte jag röra om i grytan genom att frångå vanlig praxis gällande uppdragen: Jag avslöjar mitt djur! Detta för att lättare kunna visa framstegen och göra det intressantare för våra läsare. Öppna kort den här gången alltså!


Fred säger.

Idag har jag införskaffat mig en ny symaskin! Hittade en gammal singer på loppis.
Den är mycket tjusig och antik looking. Köpte den för endast 100 loppor!!! Satt en lapp på maskinen där det stod "ej testad" så jag köpte grisen i säcken och det visade sig att grisen var i mycket bra form.
Lyckades koppla ihop alla gamla grejjer och faktiskt kunde jag sy några stygn med den, ska inte säga för mycket men jag tror att den är funktionell. Känns mycket bra. Har inte gett upp den andra antika pjäsen men jag måste försöka fixa lite reservas till den först.

På söndag ska jag försöka hinna sy lite på mitt djur.

Nu ska jag sätta mig ner och skänka en tanke till en familj som drabbats av något mycket tragiskt.
Dom flesta har läst eller hört det på nyheterna, konstig känsla när man känner personen alla pratar om.
All lycka till dom drabbade.

Ok ha det gott kära blogg läsare.

Albin säger

Hej!
Sedan tidig söndagsmorgon är vi alltså hemkomna från Turkiet där vi har solat, badat och tvångsmatats med partyhits från nittiotalet. Det har varit en härlig semester. Nu är det hög tid att starta upp spinneriet och tillverka ett djur. Jag har brottats med en del sykramp men det lossnar säkert när jag kommer över ett bra tyg, vilket jag förhoppningsvis gör imorgon!
Från blekfis till pepparkakegris

Fred säger.

Hej hej hallå dagboken!

Jag har tagit en kortare paus från mitt "gosedjur". Har alledes för mycket att göra just nu.
Kreativiteten har tagit över mitt liv just nu. Har lite för många för mycket projekt igång, men jag hann sy en hel del i Fredags. Så jag tror jag ligger bra till.
Faktiskt så funkade maskineriet helt felfritt, underbart. Lampan funkade och man kunde sy "bakåt"??.
Det var en fröjd att sy när ingenting strulade, kanske var det så att jag och förra makinen helt enkelt inte kunde samarbeta?
Väntar med spänning på Albins nästa inlägg, kanske han har fått massa inspiration i Turkey.

Ha en trevlig kväll folkens.

RSS 2.0