Albin presenterar (inom de närmsta dagarna)

Bra jobbat Fred! Du har verkligen fångat Bananmannens själ i dina själkstygn.

För mig går det sämre...eftersom min planering altid innefattar att göra allt jobb i sista sekund så kom helgens magsjuka extra ovälkommen. Detta har gjort att jag ännu har en del kvar att göra på mitt projekt. För att allt inte ska gå i stöpet ber jag om att få presentera mitt projekt lite senare, om någon dag eller så. Jag har missat deadline, men jag ska banne mig göra det klart!

Tillsvidare presenterar jag: Banankvinnan

Fred representerar.

Jag har valt att brodera Bananmannen a.k.a Bananaman av den enkla anledningen att jag har för mig att han var min första hjälte. Minns det som i går när vi var hos släktingar i Älvsbyn och jag kollade Bananmannen dagarna i ända på vhs.


Jag började med att rita upp bilden med blyerts på kudden, sen använde jag något som kallas stjälkstygn att fylla i konturerna. Metoden jag fyllde i Bananmannen med vet jag inte vad den kallas men ni ser säkert på bilden hur jag gjort.

Som jag nämnt tidigare tog det lång tid att fullborda detta uppdrag men jag är nöjd med slutresultatet, känns ju lite ledsamt att lägga ut den för försäljning. Men jag kanske får behålla den om ingen budar?!

Har aldrig broderat förut så ni som vet hur man ska göra får gärna komma med synpunkter.


Så härmed presenterar jag Bananaman, with the muscles of twenty men and the brains of twenty mussels.


Fred säger.

Hallå.

Nått fel på blogg.se så jag kan inte lägga upp bilderna. Försöker igen senare eller imorgon.
Har försökt i 1.5 timme och nu är jag less.


Albin säger

Jag syr inte i helgen - jag SPYR.Vet inte om jag klarar deadline. Hoppas.

Fred säger.

Ahhh äntligen är jag klar med min hjälte. Måste säga att den vart förvånansvärt bra med tanke på att jag aldrig broderat förut, får se vad ni tycker imorgon när den ska presenteras.
Hur går det för dig Albin? Hanna har tyvärr kameran med sig till Norge så jag kan inte lägga pp några bilder.

Fortsatt trevlig helg.

Fred säger.

Som jag nämnde i tidigare inlägg så har jag jobbat över mycket den senaste tiden så jag har inte hunnit uppdatera vad som försigår. Idag gick jag upp kl 08.30 och broderade konstant till kl 15.00 med 20 minuters avbrott för frukost.
Tog mycket längre tid än jag räknat med, har lagt ner många timmar på detta uppdrag. Har bara ansiktet kvar och det broderas under morgondagen.

Ha en trevlig lördagskväll gott folk.

I djupa broderier... (Albin Säger)

Tiden rusar iväg och jag är fortfarande i startgroparna kan man säga! Jag kan inte skylla på någon annan än migsjälv (möjligen bristen på verkliga hjältar/hjältinnor). Efter en vecka av kval så har jag nu tagit tag i projektet på allvar. Imorgon kör jag igång, kör så att nålarna glöder och hoppas på att resultatet blir helt fantastiskt! Men det blir som sagt imorgon, eftersom min svarta tråd är slut. Ikväll har jag överfört min blyertsskiss till prickar (riktmärken) på tyget. Jag bifogar en förklarande bild.

 

Godnatt!
 

Fred säger.

Hallå.. Skriver ett kort tråkigt inlägg där jag meddelar att bristen på inlägg fån min sida har berott på trevligt sällskap hela helgen och mycket jobb mån-tis. Ska försöka skriva mer imorgon men ska ev. jobba över så jag vet inte om jag hinner arbeta så mycket med mitt projekt. Mitt broderi står still för närvarande men jag känner ändå att jag ligger bra till tidsmässigt.

Ha det bra.

Hemligheter (Albin säger)

Hej alla!

Idag har jag köpt tyg för ett litet "avstickarprojekt" som jag har tänkt hinna med utöver hjälteprojektet. Det är egentligen hemligt eftersom det gäller en födelsedagspresent till någon i min närhet som snart fyller år. Så jag kan inte avslöja för mycket. Ni som är inbitna sewyou-läsare och följt bloggen länge kanske till och med kan räkna ut vad det ska bli när ni ser tyget.

Imorgon ska jag köpa ett klädesplagg, jag tänker inte säga vilket, som jag ska brodera min hjälte på. Vi hörs då!

Resumé

Vi har lagt märke till att vi fått en hel del nya läsare på sista tiden. Därför tänkte vi visa er ett axplock av de tidigare uppdragen vi gjort! Vi kommer även inom kort att skapa en kategori på höger sida i bloggen där ni kan bläddra er fram mellan de olika uppdragen.

  • Det här var vårt första uppdrag, att sy ett förkläde med någon särskild detalj.Albins förkläde med Leo Tolstoj-broderi, och Freds förkläde med burkhållare, knivhållare och avtagbar kökshanduk!

  •  Mjukisdjursuppdrag


Albins hund med dragkedjemun, och Freds jätte-hummer (till stor del sydd för hand!)!

  • Halloweenmask


Albins kroppsnära silvertrikå med döskallebroderi, och Freds långhåriga mördarmask!

Fred säger.

Ska tydligen använda nått som kallas stjälkstygn vid konturer. Hummern jag gjorde tog lång tid att göra men känns som detta kommer ta ännu längre tid. Får nog fråga chiefen om jag kan ta ut 2 veckors semester om jag ska ha någon chans att klara detta tidsmässigt. Kan man ha en cirkel som hjälte? Räknade ut att jag broderar ca 1dm/timmen.

Fred säger.

Hur gör man? Jag har ingen aning hur jag ska göra, sökte lite på nätet och det finns ju hur många olika broderimetoder som helst. Vilken använder du Albin? Först och främst ska jag nog göra konturerna.

Tacksam för hjälp......


Albin säger

Okej. Svaret på vilken hjälte jag skall göra kom inte i min dröm. Jag drömde om en gubbe som jobbar på Skanska. Och jag vet inte hur bra han blir i broderad form?

Albin säger

Imorgon drar uppdraget igång, och jag har en svår idétorka...vad ska jag göra? I mina funderingar har jag kommit så långt som till att jag ska använda mig av olika tekniker när jag framställer min hjälte, lite korsstygn, kanske lite textilfärg och huvudsakligen maskinbroderi. Men längre än så har jag inte kommit. jag har inte ens kunnat välja hjälte! Ska jag välja en hjälte som är påhittad (som Stålmannen) eller en hjälte ur verkligheten (som Ghandi) som kanske är svårare?  Jag hoppas att svaret kommer till mig i en dröm under natten. Om det inte gör det så skulle jag uppskatta lite hjälp! Imorgon ska jag iallafall köpa tyg, trots min ambivalens. Spännande va?

radarparet

Radarparet

Fred säger.

Jag var och inhandlade diverse broderimaterial igår. Tog ett tag innan jag hittade ett ställe som sålde det, fick springa runt halva Södermalm. Hade nog trott att man kunde köpa sånt på vanliga tygaffärer, men tydligen inte. Hittade iallafall ett ställe, Sallys, som hade en mycket hjälpsam kassörska (Sally?) Det var inte speciellt dyrt, slutnotan hamnade under hundringen.


Fred säger.

Hjälte är i allmän betydelse en beundransvärd person som utför stordåd, och som på så sätt vinner stor heder och ära. En kvinnlig hjälte kallas även för hjältinna. I Grekisk mytologi kallades hjältarna heroer (ἥρωι), varifrån många språk fått sitt ord för hjälte, liksom svenskan orden heroisk och heroism (hjältemod). De grekiska heroerna hade ofta gudomligt påbrå, vilket är vanligt även bland hjältar i andra mytologier.

Tror jag bestämt mig för vem jag ska brodera. Börjar på B.

Trevlig helg.


Nytt uppdrag.

SYMÖTE.

Windows live messenger möte mellan Albin och Fred 050209.

Närvarande: Albin och Fred.

Händelser:  Albin kommer med förslag, så gör även Fred. Diskuteras om att uppdatera bloggen dagligen och infoga större bilder. Förekommer även att båda parter frågar hur den andre mår, båda mår bra.

UPPDRAG: Albin och Fred ska brodera en valfri hjälte, kan vara en känd superhjälte eller annan person som den personen har som hjälte. Hjälten ska broderas på valfritt material.

REGLER: Som vanligt är det max 500 riksdaler som får investeras i uppdraget, startdatum är måndag 090209 och avslutas måndag 230209.

ÖVRIGT: När uppdraget är slutfört ska båda parter lägga ut det för försäljning på sälj- och köpsajten Tradera. 

Mötet avslutas och vi bifogar lite inspirationsbilder.

   


Styrelsen meddelar...

Imorgon kommer vi ha ett symöte angående nästa uppdrag. Förslag? Posta gärna i kommentatorsfältet.

Ha en trevlig afton /Albin och Fred

Albin säger

Wow, vilket sammanträffande! Jag visste inte alls att jag var så rätt ute med mina te-huvor. Titta på denna som enligt Elle Interiör-Hanna är designad av mönsterdrottningen Cath Kidston:

Visst ser ni likheten?! Nu blev jag ju lite rörd... och stolt.

Imorgon ska jag och Fred ha sy-möte igen och bestämma nästa uppdrag.......

Fred presenterar halvfärdigt och sent.

Hallå.

Tack vare Paris resan hann jag inte sy färdigt mitt projekt, hade ju tänkt sy färdigt allt i fredags. Skall försöka fixa symaskinen denna vecka och sy färdigt det jag har kvar. Eftersom jag visste att jag ev. skulle få sy allt för hand valde jag något litet och det slutade med att jag gjorde nån sorts kreditkorts-skydd. Använde fliselin för att förstärka tyget där korten ligger. Albin jag tycker du ska massproducera dina tehuvor, är nog många som vill ha just den modellen.

Ha det bra allesammans.

 

RSS 2.0