Fred säger.

Gokväll Sverige!

I helgen är jag på inspirationsresa i Dalarna och en tydlig bild på halloweenmasken har nu tagit form i mitt huvud. I veckan har jag fått lite skräckstämning av den fängslande vampyrserien True Blood, rekommenderas starkt, så jag har ännu inte hunnit införskaffa något maskmaterial. Jag kan avslöja att jag tänker köpa ett vitt stretchtyg samt grovt svart garn. 

Nästa vecka kommer jag att rapportera flitigt om hur min halloweenmask tar form, det kommer att bli intensivt. Hur går det för dig Albin?

Tack för ikväll /Fred


Albin säger

Hej!

Jag syr ikväll. Det går ganska bra. Det är kul! Synd att man inte får visa lite mer avslöjande bilder... men här får ni se lite glimtar i alla fall. Som ni ser är mitt tyg silver/glitter-färgat. Det är ett stretchtyg. Bra för masker som träs över skallen!I morgon kommer mina föräldrar och stannar över helgen. Blir det lite bloggande för min del så beror det på att dessa skall underhållas. Men förhoppningsvis hinner jag med även detta!

Fred säger.

Ursäkta mitt dåliga bloggande. Har ej vart iväg och handlat tyg ännu, projekt halloween mask ligger forfarande i förberedelsefasen. Jag har ingen inspiration för tillfället men det kommer nog snart lossna.
Vet på ett ungefär hur jag vill att min mask ska se ut.

Ha nu en trevlig tisdagskväll käre medborgare.

Albin säger

Nu är det redan söndag och ännu har inget tyg inhandlats! Detta beror på att ingen av dom textilbutiker jag besökte hade söndagsöppet. Tyget får alltså köpas imorgon. Men jag har inte legat på latsidan för det; jag har skaffat mig en hyfsat klar bild över hur min mask skall se ut och hur mycket tyg som krävs. Jag har fortfarande kvar metervis med tyg sedan tidigare projekt och försöker att inte köpa för mycket denna gång... Ikväll har jag alltså använt mjukisdjurstyget för att skaffa mig en uppfattning om hur mycket som går åt.


Gokväll!

Fred säger.

Har börjat skissa lite på min mask i helgen men har ej köpt något tyg än. Ska ta tag i det typ imorgon eller tisdag.
Albin har du bestämmt vad du ska göra?

Trevlig kväll allesammans/ Fred

Fjärde uppdraget - HALLOWEEN

Tack för ert engagemang angående förra inlägget! (hrm)

Vi har nu utsett det bästa av förslagen. "Fanclub" och Anette röstade båda för halloweendräkt. Vi gillade temat, men ändrade litegrann på förslaget. Istället för dräkt kommer vi att göra en halloweenmask! Masken skall sjävfallet göras i tyg, skumgummi eller liknande material (inga gjutningar här alltså). Uppdraget startar på söndag och håller på i två veckor som vanligt. Deadline är alltså 9 november kl. 19.00

Vi är medvetna om att halloween i år infaller före slutdatum. Så vi gör våra masker till nästa års halloween-partaj. På lördag köper vi tyg och andra tillbehör, på söndag sätter vi igång. MISSA INTE DET!


Fjärde uppdraget

För det första ber vi om ursäkt för det långa avbrottet. Vi har varit tvugna att återhämta oss lite efter mjukisdjursjobbet, men nu är vi laddade och redo för nya utmaningar! Det är där ni läsare kommer in i bilden. Detta uppdrag är nämligen lite speciellt utformat:

Ni kommer från och med nu och fram till torsdag kl. 19.00 att få lämna förslag på vad ni tycker att vårt fjärde uppdrag skall vara.

På torsdagkväll kommer vi sedan att välja ett av förslagen och sätta igång med uppdraget. Så låt nu fantasin flöda! Inga idéer är dåliga (budgeten ligger som vanligt på 500 kr).

/Albin och FredVi väntar med spänning.

Fred säger.

Jag och Albin har planerat in ett sy-möte under morgondagen,  då får ni veta vad nästa uppdrag kommer att innebära..

Må väl allesammans!


Fred presenterar.

BEWARE OF THE LOBSTER!!!
 
Detta gott folk är förhoppningsvis världens största tyg-hummer. Den är stoppad med ganska exakt 3 Kg vadd och är 138 cm lång och 130 cm bred med klorna utfällda. Jag spräckte ju budgeten med ca 200:-och det var mestadels på grund av att jag behövde så mycket vadd. Det vart ett dyrt mjukisdjur men absolut värt varenda krona, är mycket nöjd med mitt kräftdjur. Det är ett gosedjur man verkligen kan gosa med. Har ingen aning om vad tyget jag använt kallas för, det är rött (om någon mer än mig är färgblind) och är lite "luddigt" på ena sidan. Var ganska svårt och sy i det. Jag började med att rita upp alla kroppsdelar på ihoptejpade pappersark och sen klippte jag ut tyget efter mina mönster. Alla ben, klor och spröt är sydda för hand har även fixat till huvudet med enbart nål och tråd. Om någon annan är sugen på att sy en egen livspartner så har jag mina mönster till salu för högstbjudande.
Nu ska jag och Hummer gå på bio.
 
Ha det bra allesammans/ Fred 
Förlåt för den dåliga kvaliten på bilderna men vi har ingen kamera för tillfället.

       


Albin presenterar HUND!Klicka på bilderna för större storlek.

Här är min hund - människans bästa vän! Det har varit en krävande men väldigt rolig process, och jag känner mig nöjd med min söta?/fina?/galna? hund. Men han har inte fått något passande namn än. Jag tänkte att ni kanske kan komma med något förslag?

Budgeten för detta uppdrag var 500 kr. Jag lade sammanlagt ut 307 kr. Som ni ser i tidigare inlägg så ändrades min idé under tidens gång. Först hade jag tänkt göra en gubbe (det är därför som min hund har en till viss del människoliknande form på skallen) med långa armar. Han skulle dessutom ha dragkedjan på bröstet. Sen blev det dock en hund av bara farten!

Min hund är jättesnäll och biter inte den hand som föder den.

Fred säger.

Efter många timmars arbete, några kilo vadd och diverse symaskinsproblem kan jag stolt meddela att mitt djur är färdigt.
Är mycket nöjd med resultatet men det har varit en hård väg till målet.Nu ska jag luta mig tillbaks och mysa med min nya bästa kompis. Imorgon vid 19 tiden får ni se resultatet. Någon som har förslag till nästa uppdrag?

Albin säger

Hoho ingen har gissat rätt på djurets art! Nu ska jag sy fast ögonen på djuret. Jag har köpt två olika sorter men inte riktigt bestämt mig för vilka det blir. Känns superskönt att inte behöva sista minuten-sy imorgon som jag brukar göra. Alla kommer väl ihåg det magiska klockslaget 19.00? Då ska våra mjukisdjur presenteras. Ha det bra tills dess!


Albin säger

Hej!

Ikväll har jag gjort en helomvändning. Jag hade gjort klart två armar och händer, men när jag tittade på dem idag kändes de bara fula och oppassande för mitt djur. Kanske kan användas till nästa mjukisdjur jag gör (när nu det blir). Så ikväll har jag jobbat riktigt effektivt och gjort nya kroppsdelar. Endast lite småfix kvar. Utsmyckning i form av knappar och sånt...Någon som kan gissa vilken art mitt djur blir?
Jag gissar på att du gör en stor bläckfisk Fred.

Hej!

Fred säger.

Ojojoj vad jag har slitit med mitt djur i helgen. Skulle tippa att jag har ca 2 timmar kvar innan varelsen är fulländad.
Skickar med några bilder och önskar er alla en fortsatt trevlig kväll.

  

Albin säger

ÅÅHH! MISSLYCKADE HÄNDER!!!Måste ta ett annat tyg...

Albin säger

Idag är det mjukisdjursverkstad på Hjalmar Brantingsgatan 5C. Ute är det grått och trist, men inne på Hjalmar Brantingsgatan 5C  dundrar trevlig musik ur högtalarna, kaffedoften hänger i luften och energin sprudlar. Mjukisdjuret har inte riktigt tagit form ännu, men än så länge går det bra. Jag vet att ni gillar bilder, så jag tänker lägga ut några (som inte avslöjar för mycket) allt efter som mitt arbete pågår under dagen. Stay tuned!


Albin säger

Nu är det en vecka kvar till deadline och det är dags att jag sätter igång med mitt mjukisdjur på allvar! Dom senaste dagarna har jag inte haft tid att sätta mig ner och jobba, allt från cykelköp till sillmiddagar har kommit emellan. Men som vanligt viger jag helgen åt idel slit och sömnad, uppdaterar med nya bilder snart!  

Tråkigt med maskinkrånglet Fred, jag hoppas det ordnar upp sig.

Godnatt!

Fred säger.

Kära medborgare!

Om det är någon som blivit inspirerad av denna blogg och funderar på att köpa en symaskin, snälla lova mig att ni inte köper den billigaste ni hittar, det är absolut inte värt det. Lägg hellre pengarna på ett välkänt märke, jag köpte en billigare variant av något som liknar en symaskin och jag sover inte bra om nätterna. Sitter säkert någon och tänker "skit bakom spakarna". Den personen är välkommen hem till mig och bli bevisad motsatsen, eftersom jag kört sönder samtliga nålar så borde ju någon vart den rätta storleken och hållit, bytt trådmatare, haft trådspännaren på alla lägen och skruvat isär maskinen i molekyler och putsat allt så vägrar jag tro att det är mig det är fel på. Dessutom så har min syster en likadan maskin och även hon har stött på liknande problem som mig.

I tidigare inlägg påpekade Maja och min Mor att du har väll garanti? Jo jag har garanti, men jag har även ett hemskt temperament vad gäller materiella ting som inte fungerar som dom ska, är inte stolt över det men så är det. Kan bli svårt att få en ny när maskinen har diverse bucklor och sprickor efter att den fått några väl placerade ninja slag som Tyson skulle slocknat av. Antar att jag får skylla mig själv för att jag köpte en billig maskin och inte lämnade tillbaks den när problemen börjad uppstå. Men man lär sig något nytt varje dag och idag har vi lärt oss att våld löser faktiskt inga problem, försök att prata med symaskinen istället.

Hoppas det går bra för min vän Albin.

Tack för idag.

Fred säger.

Nästa uppdrag ska jag välja något litet och simpelt.

Fred säger.

Har inte sytt sen i Lördags men jag har däremot suttit och skissat, klippt och funderat på hur jag ska få till alla mina detaljer. Allt känns så lätt när man har en ide i huvudet men sen uppstår det små "problem" man måste finna en lösning på. Har ju fått lite erfarenhet av dom två föregående uppdragen hurvida man ska vrida och vända tyget för bästa resultat, men det är nog en bit kvar innan jag kan söka jobb som skräddare.

Nu ska jag gå tillbaks till ritbordet.

Ha en trevlig kväll allesammans /Fred

Albin säger sneak peek


Fred säger.

God eftermiddag alla bloggläsare!

Imorse vaknade jag tidigt och satte genast igång med operation symaskin, skruvade bort alla skruvar jag kunde hitta och rengjorde alla lösa och fasta delar. Jag smörjde in alla rörliga delar med olja och satte i en helt ny nål. Det var inte lika lätt att få tillbaks alla delar kan jag lova, men till slut lyckades jag få ihop min nyrenoverade vapendragare. Efter min operation bad jag en liten bön om att den skulle fungera felfritt och till min STORA förvåning lyckades jag sy i en hel timme utan att den krånglade. Tydligen behöver även symaskiner lite omvårdnad och kärlek. Känns som att vi hittat tillbaka till varandra!

Nu är en av kroppsdelarna till mitt mästerverk färdig, men jag har några kvar. Vi får snart besök så jag ska pausa lite med uppdraget. Får se om jag hinner sy något mer i eftermiddag men jag känner att just nu har jag allt under kontroll och ligger bra till tidsmässigt.

Tanken var att publicera några bilder men jag kan inte hitta kabeln till kameran.

Trevlig helg kamrater /Fred

Albin Säger

Kvällen är över och sängen hägrar. Nu är den fullständiga skissen äntligen klar, tyget ska snart köpas och sen är jag igång!
Jag tycker att det svåraste med att designa ett mjukisdjur är överskottet av möjligheter, att endast fantasin (och till viss del kunskapen) sätter gränser.Men efter skissessionen ikväll så har jag en någorlunda klar bild över hur mitt djur ska se ut.
Imorgon skall jag köpa tyg!

Godnatt!

Fred säger.

Tack för tipset Albin. Tänkte också sätta gång på allvar i helgen, om jag lyckas få symaskinen att samarbeta. Blir riktigt ledsen om jag inte får igång den men jag hoppas på det bästa. Hoppet är ju det sista som överger en har jag hört.

Hasta la vista /Fred

Albin säger.

Hej!

Jag är lite seg i starten denna omgång, men imorgonkväll och lördagförmiddag ska jag jobba järnet för då är jag ensam i huset. Än så länge är mina idéer endast i mitt huvud.

När det gäller tygmålning Fred, så ska du använda riktig textilfärg (som håller i tvätten) som finns i alla hobbybutiker. Jag brukar klippa ut mönstret/texten i papper och sedan "dutta" ut färgen på tyget med en svamp, pensel eller liknande. Färgen fixeras sedan när man stryker med strykjärn. Det finns två olika sorter: En "målningsfärg" som är lite lösare och en"tryckfärg" som är en lite tjockare massa. Den första är bättre om man ska måla med pensel, den andra är bättre för tryck.


Fred säger.

Jag ger upp!! Har precis klippt ut dom första bitarna, nålat ihop dom och fört in dom under nålen.
Första stygnen går bra men sedan brakar hel#v&/t ut, ALLT trasslar. Försöker förgäves reda ut alla trådar, rengöra alla delar om och om igen men inget hjälper. Maskinen vägrar fungera. Vet inte vad jag ska ta mig till?
Blir nog att leta en ny maskin, tänkte kika lite på blocket senare ikväll.
Vad bör man tänka på när man köper en symaskin?

Förutom att maskinen vägrar samarbeta så känns det som att jag fått till själva mallen till mitt mjukisdjur, lite småsvåra detaljer jag måste hitta nån sorts lösning på.
Är det någon som vet vad man ska använda för färg om man vill måla på tyg? Tygfärg kanske? Har någon där ute erfarenhet av att måla på tyg så dela gärna med era tips och trix.

Hoppas det går bra för min blogg/sy kollega på andra sidan kusten.

Tack för mig/ Fred 

RSS 2.0