Albin presenterar : Fodral/Tehuva

Här är resultatet av två veckors slit, imponerande eller hur? Det ni ser på bilderna är två tehuvor, varav den ena (den lilla) är resultatet av ett misslyckande. Som tur är har vi två tekannor - en stor och en liten - så båda tehuvorna kom till användning. Den stora har försetts med en ögla för enklare hantering! Innertyget i huvorna är samma tyg som jag använde till vårt allra första uppdrag, förklädet.  Om huvorna håller värmen återstår att se...Ingen fara med deadlinen, Fred. Ha det så trevligt i Paris!
/ Albin

Fred säger.

Hallå.

Min underbara flickvän har bokat en överaskningsresa till Paris imorgon så jag meddelar härmed att jag ej kommer att presentera mitt uppdrag imorgon, lägger upp det på måndag kväll. F-låt för att jag inte håller deadlinen, det skall aldrig hända igen.

Au revoir eller nått sånt/ Fred

Förresten Albin...kan vi sy nått till våra flickvänner nästa uppdrag, skulle kännas rätt:)

Albin säger

Jag har en liten sysvacka just nu. Mitt fodral visade sig bli lite för litet för dess blivande innehåll. Som tur är köpte jag alldeles för mycket blommigt tyg, så jag får helt enkelt börja om på nytt och göra ett större. Det går säkert snabbt nu när jag har rutinen inne...

Det här blev ett väldigt tråkigt inlägg känner jag. Helt utan finess. Vi hörs imorgon, då ska jag sy.

/Albin

PS. Vad fint ditt tyg såg ut Fred. DS.

Fred says..

Terve!

Jag har nu fortsatt mitt uppdrag för hand. Men jag kommer ej att bli 100% färdig innan lördag då våran deadline är.
Ska sy allt jag kan för hand men sedan måste jag sy en "kant"  runt objektet , vilket jag förmodligen kommer vänta med tills mitt maskineri är redo att användas. Har eventuellt hittat en Husqvarna återförsäljare här i närheten så jag ska kika in där vid tillfälle. Skickar med en bild på vad jag håller på med....Har hittills använt lite gammalt, lite nytt och fliselin.

Må väl..


Fred säger.

Nederlag!!

Usch jag blir så matt!! Har klippt ut alla mina bitar till detta uppdrag och insåg att jag kan inte sy ihop det för hand, så jag gick in i den mörkaste delen av vår lägenhet och med några värmande ord försökte jag bli vän med min forna maskin.
Desvärre ville den ej försonas och drog som vanligt sönder mina stycken och gjorde mig på ett riktigt dåligt humör.
Så nu vet jag inte vad jag ska göra, måste hitta på nått nytt att sy. Har försökt att få igång min nya maskin men den vill inte riktigt snurra som den ska. Såg att Albins Majas Farbror hade lite reservdelar till gamla Husqvarna maskiner.
Så till Albins Majas Farbror........Hej!!  Jag skulle behöva ett sånt där vitt hjul som drivs av det stora hjulet. Det jag har är helt uttorkat och drivs inte, det luktar bara bränt och vägrar snurra. Som jag har förstått så är det vad som gör att nålen åker upp och ner. Om du har några reservhjul som ligger på lager är jag mycket intresserad.
Med vänliga hälsning Fred.

Albin säger

Hej. Nu har det gått en vecka av Projekt: Fodral, och jag känner att jag har kommit en bra bit på vägen! Min huva är snart färdig och än så länge går allt bra...kanske hinner jag med ett litet extrafodral under veckan som är kvar, men jag lovar inget. För övrigt är det en härlig lördag idag, trots att den började med att någon slängde in en Molotov-cocktail genom dörren på den videobutik som ligger under oss i vårat hus!


Fred säger.

Här kommer lite bilder på min skiss över uppdraget och nya maskineriet. Nån som vet vart man kan få tag på reservdelar till en gammal symaskin?

Tänk ju änd godnajt.

     

Fred säger.

Hallå!

Nytt år och nya uppdrag. Vi har många roliga förslag på nya uppdrag som skall fullbordas detta år, har ni några så tveka inte att skriva dompå bloggen.
Detta uppdrag har jag ej börjat med men jag vet precis vad jag ska göra. Blir något handsytt och jag tänkta starta nu i helgen.
Dom flesta av er vet nog att jag sa upp kontakten med min symaskin i slutet på förra året. Jag har nu glädjen att presentera en ny (gammal) maskin och det bästa är att jag har inte betalat en enda dollar för den. Hanna hittade nån på blocket som skänkte bort den. Desvärre har jag inte fått igång den ännu, motorn funkar fint men jag behöver lite reservdelar.
Har ingen aning om vart jag ska hitta delar, den är ju ett par år gammal. Ska ge mig ut på jakt i helgen.
kommer lägga upp bilder på den inom dom kommande dagarna, ska och hämta usb kabeln till kameran senare ikväll.

Nu ska jag rita upp någon sorts skiss till det nya uppdraget.

Tack och hej.

Fred säger.

Godkväll kamrater!

Känner att jag ligger lite efter i Albins tempo, men imorgon ska jag skriva ett inlägg om det nya uppdraget och berätta allt om min "nya" symaskin från början av förra seklet.

Sov gott!!

Albin sägerGrönt innertyg - de underbara blommorna får vänta ett tag...

Albin säger igen

När jag kom in på TygJohan idag så sade kvinnan i kassan till sin kollega:

- Det här är killen som köpte tyget!
- Jaha, svarar kollegan glatt.
- Ojdå, skrattar jag en aning generat, är det ingen annan som köpt av det blommiga tyget?
- Nej, ingen annan.

Hon fann det alltså så otroligt att någon köpte av det blommiga tyget att hon var tvungen att berätta det för sin kollega. Jag är den enda någonsin som köpt det, och nu reas det ut. Är det verkligen så förskräckligt fult??

Albin säger

Hello!

Idag har jag köpt mitt foder - 40 kr. Det blommiga tyget gick för 50 kr. TygJohan är bra alltså! Ikväll ska jag, en regnig och tråkig kväll som denna, börja sy på mitt fodral. Eller rättare sagt huva! Någon som kan lista ut vad för slags huva det blir? Jag kan ge en ledtråd; det börjar på T.

Slänger in ett inlägg under kvällen med lite bilder!

/Albin

PS. Fred! Var håller du hus? Hur går det? DS.

Vilken typ av fodral blir detta tro?


Albin säger

Lördagsmorgon -  första dagen på uppdraget! Idag ska jag köpa tyg. Mitt fodral kräver två olika tyger: ett snyggt yttertyg, och ett tåligt innertyg, d.vs. foder. Detta med foder är helt nytt för mig så vi får se hur det går...kanske ber jag om hjälp senare. Ikväll kan jag förhoppningsvis lägga upp bilder på det nya tyget!

Årets första uppdrag - ett fodral

Nu på lördagen den 17:e är det dags för Premiäruppdraget 2009 att dra igång, och vår uppgift är att sy ett fodral. Det kan vara ett fodral till vad som helst, men det måste vara skräddarsytt för just det objekt det skall skydda/hålla varmt/kallt etc.  
Reglerna är dessa: Vi har två veckor på oss till deadline (lördag den 31:a), budgeten är 500kr och färdiga mönster är ej tillåtna. Vi kommer att uppdatera noggrant i år, bara så att ni vet - det är vårt nyårslöfte! 

2009 - Äntligen!

Hej! 

Först och främst ber vi om ursäkt för den uteblivna uppdateringen! Alla dessa högtider och helgdagar har gjort att vi inte har haft så mycket tid över till att sy, utan istället umgåtts med släkt och vänner. Det har varit trevligt, men nu är vilan över och vi ser fram emot 2009 års utmaningar. Vi vill klargöra att bloggen nu går vidare med ökad kraft och entusiasm och att det nya uppdraget presenteras inom de närmsta dagarna!Så här roligt hade skräddarna på nyårsafton i Skellefteå.

RSS 2.0