Fred säger.

Grattis i efterskott Albin!!

På grun av tidsbrist har jag helt ändrat riktning på detta uppdrag. Men det kommer bli en sorts byxa. Mitt plagg passar inte på fredagsmyset..........eller?

Sköt om er!

 


Albin säger

Igår fyllde jag år. Två av mina fina presenter knöt an till mitt intresse för att sy: En sylåda från 50-talet, på hjul (Tack Maja!) och en barnbok "Castor syr" (Tack Sigrid!) Nu ska ni se att mina fleecebyxor blir enklare att få snygga.


Albin säger

Mina byxor är inte så snygga just nu, som ni kanske ser på bilden nedan.... MEN, jag måste säga att mitt arbete går i rätt riktning! Ikväll har jag sytt båda benen och sytt ihop dem med varandra. Jag har även använt mig av en specialmetod för att slippa missprydande sömmar på utsidan byxbenen. Jag vek tyget dubbelt när jag ritade upp formen. Det kanske alla byxtillverkare gör, jag tyckte hur som helst att det var ganska smart.OBS! OBS! OBS! På bilden är byxorna ut och in! Det ska inte vara en "sträng" i baken!

Fred säger.

Insåg precis att om jag ska sy ett par byxor av mina tygrester så blir det ett par jättesmå byxor, typ hotpants. Måste helt enkelt gå och inhandla mer material när jag får tid. Blir nog att sitta vid maskinen hela helgen.
Tror att jag ska sy nån sorts "mysbyxor". Ska leta efter något fint batikfärgat tyg, hoppas bara dom inte har förbjudit det. Tänk om man hade en tidskapsel och kunde åka tillbaks till det ljuva 1900-talet och köpa tyg.

Ha en trevlig kväll kamrater!

/Fred

Fred säger.

Jag har ärligt talat inte kommit så långt med mina byxor, en liten skiss är vad jag hittills åstadkommit. Tänkte sätta igång på allvar nån kväll snart. Hade besök i helgen så det fanns ingen tid för symaskins aktiviteter. Men jag är inte orolig....än.
Vet ju hur svårt det är med byxor så jag kanske är rädd för att sätta igång med detta projekt.

Skriver snart igen/ Fred

Albin säger

Idag på förmiddagen har jag gått igenom allt överblivet tyg från föregående uppdrag för att använda till byxorna. Tyvärr hade jag inte tillräckligt av något, så jag begav mig iväg till Coop av alla ställen för att kolla in deras tyger. (Tyg Johan har inte öppet på söndagar). Där hittade jag en grå fleecefilt för 59 kr. Perfekt! Tänk så härligt med fleece-mjukisbyxor va?

Nu gäller det bara att göra det perfekt den här gången. TIPS VID BYXTILLVERKNING! Räkna alltid med extra sömnsmån!

Hur går det för dig Fred?


Albin säger

SUCK! Nu är mitt marinblå tyg försört. Jag gjorde två alldeles för tajta byxben... Måste köpa nytt tyg imorgon eller använda mig av något annat som blivit över från tidigare uppdrag. Morr.

Albin säger

Jag vet inte hur man börjar med ett par byxor... ALLS.

Albin säger

Jag har köpt tyg! (Och lite byx-tillbehör) Min specialist-tant på TygJohan var tyvärr inte där idag, men jag fick hjälp av en annan. Hon sa att tyget jag köpte brukar det göras barnkläder av, mycket mjukt och härligt alltså! Det är ett marinblått tunt frottétyg. Nu förstår ni kanske att jag inte tänkt mig några discobyxor utan dessa blir mer casual style att slappa i hemma. Jag tror att det kommer att bli ett svårt uppdrag. Som vanligt har vi inga mönster att följa. Blir nog ganska svårt med passform och snygga sömmar. Men kul blir det!På bilden ser det lila ut, men det är nog bara lampskenet som bedrar...

Fred säger.

Byxor....om jag inte missminner mig så var det ett par byxor som födde ideen om denna blogg en vacker dag i sommras. Jag berättade för Albin hur jag för nått år sedan skulle sy mig en pyjamas och allt gick åt hel#"(e.
Tror jag skulle kunna göra den bättre i nuläget. Har ej bestämt mig riktigt vad jag ska hitta på för byxor till detta uppdraget.
Har ju som sagt försökt att sy ett par byxor tidigare och vet hur pass svårt det kan vara. Antingen gör jag ett försök på ett par finbyxor man kan ha på disco eller så blir det något enklare. Funderar på att använda allt gammalt tyg som blivit över från dom föregående uppdragen. Vi får se vad det blir.
Albin har du bestämmt dig vad du ska sy för något?

Just ja...funderade på om nästa uppdrag ska vara en julklapp kanske, sen anordnar jag och Albin nån slags tävling här på bloggen för er som följer den och vinnaren/vinnarna kammar hem julklappen. Va tror ni om det??

Ha en fortsatt trevlig kväll/ Fred

Femte Uppdraget - Byxa

Nu är det dags igen! Efter en veckas  vila är vi fyllda av inspiration och arbetslusta, så detta uppdrag blir en tuff utmaning: ett par byxor! Vilken typ av byxa man vill skapa är upp till den enskilde skräddaren, alla typer av benklädnader godkännes. Uppdraget startar på tisdag, vilket göra att vi har möjlighet att köpa tyg imorgon. Budgeten är som vanligt på 500 kr. Uppdraget pågår under två veckor. Slutproduktionen skall alltså redovisas 2:a december kl. 19.00.

Häng med oss!

/Albin och Fred

Fred visar masken.

Godkväll kamrater.


Här har ni bilder på min halloweenmask! Jag har valt att sy en mask som går i ondskans tecken. Först tänkte jag sy en mask för en ny medlem i bandet KISS istället gjorde jag en dödare inspirerad av Jack Skellington och Japansk skräck film.


Jag har använt ett vitt stretchtyg sen har jag målat med svart och vit tygfärg som ska hålla för tvätt. Peruken köpte jag för ett år sen när jag var utklädd till Hank von hell, så jag slapp köpa en för detta ändamål. Detta uppdrag var nog det lättaste hittills men men det beror nog mestadels på att jag inte har gjort en speciellt avancerad skapelse. Det svåraste var att få till formen på masken men jag är nöjd med slutresultatet. Jag har gjort det mesta för hand, är glad så länge jag slipper använda min dåliga maskin.


Albin, vilken fin mask! Du kanske borde ha den på dig hela tiden? Skämt åsido, jag blir alltid lika imponerad av din kreativitet och dina sykunskaper. Dina poser på bilderna är också fantastiska. :-)


Tack för ikväll och kom gärna med förslag till nästa uppdrag. Ps, jag garanterar att inga humrar kom till skada under fotograferingen.


 
  

Albin presenterar: HalloweenmaskÄntligen färdig med masken. Idag har jag sytt korsstygn och därmed gjort klart den sista detaljen på min mask - en tuff och skrämmande dödskalle på kinden. Jag har också testat maskens skrämselfaktor på Sigrid 1,10 år gammal. Den har ett skrämselvärde på 7,2 av 10. Ganska bra med andra ord.

Masken är gjord i ett silverglittrande tretchtyg i två delar och näsan likaså. Näsan är fylld med vadd och uppskattningsvis 18cm lång. Det gick ganska snabbt och lätt att göra den så vid tillfälle ska jag tillverka en likadan mask åt Maja, så att vi kan skrämmas tillsammans.

Blir spännande att se ditt arbete Fred!

Tack och hej för denna gång!

Fred säger: tjuvtitt inför kvällens stora avslöjande

  

Albin säger

Nu är det endast finjusteringar kvar på masken. Jag ska brodera något litet hade jag tänkt. Får kanske äntligen nytta av min broderi-lektion som Ingrid gav mig i somras...

Albin säger

Ursäkta den bristfälliga uppdateringen av bloggen de senaste dagarna, jag har haft fullt upp med annat! Men ikväll har jag sytt, för hand dessutom. Det har gått bra sånär som på en detalj: munnen. Problemet är att när man syr i ett stretchtyg utan att "strecha" det under tiden blir resultatet ett helt annat när tyget senare "stretchas" över huvudet. Lösningen var självklar men inte ofarlig. Jag sydde munnen medans jag hade masken över huvudet!


           Mun                          Öga

Fred säger.

Hallå!

Tillbringade gårdagen med att sy och måla lite på masken. Det är verkligen svårt att få till en schysst passform, jag har gjort hela masken i ett stycke. Kanske skulle vart smart och haft snöre på baksidan man kunde knytit ihop den med men men. Min mask kommer troligtvis bli ganska simpel.

Må väl allesammans.
Fred säger.

Hade tänkt lägga upp lite bilder idag men jag kan inte hitta kameran. Så jag skriver ett nytt inlägg med bilder imorgon.
Har iallafall vart och köpt tyg och tråd, denna gång klarade jag budgeten med stor marginal. Har tänkt och använda lite annat smått och gott till masken som jag redan hade hemma. Nu ska jag fortsätta med mitt uppdrag.

Adios amigos/Fred

RSS 2.0